Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συμμετέχει και στηρίζει τους αγώνες των συνταξιούχων για τη διεκδίκηση και επιστροφή των μονομερών και βάναυσων περικοπών που επιβλήθηκαν σε βάρος των συντάξεων και της περιουσίας των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Η ΕΣΠΗΤ υποστηρίζει την αναγκαιότητα συμμετοχής των συνταξιούχων μελών μας και στις νομικές-δικαστικές ενέργειες διεκδίκησης των αναδρομικών, όχι όμως για να καλλιεργήσει αυταπάτες εύκολης είσπραξης των οφειλομένων ποσών η από διάθεση να υποκαταστήσει ο νομικισμός τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων αλλά σαν μια παράλληλη αναγκαία διαδικασία που σκοπό έχει την απαίτηση αποκατάστασης των αδικιών που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) «Από τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου και εφεξής, θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, στην κύρια και την επικουρική σύνταξη», το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την κατάθεση  συγκεντρωτικής αίτησης διαμαρτυρίας για αναδρομική απαίτηση (συντάξεων και δώρων) και διακοπή της παραγραφής για όλους τους συνταξιούχους μέλη της Ένωσης, ώστε να μην υποστούν την ταλαιπωρία της κατάθεσης (ψηφιακής ή αυτοπρόσωπης).

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (2287/2015) οι ανωτέρω περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές όμως η απόφασή του ισχύει από την ημέρα της δημοσίευσής της (10-6-2015). Κατά συνέπεια θα πρέπει ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ να συμμορφωθούν άμεσα.

Το Δ.Σ., ωστόσο, υπενθυμίζει στους συνταξιούχους συναδέλφους που έχουν ήδη κάνει το αίτημα ή θέλουν να το κάνουν (αν και τους καλύπτει η ενέργεια της Ένωσης) ότι είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ εφαρμογή ηλεκτρονικής αίτησης για κάθε συνταξιούχο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml και για την είσοδο σε αυτή απαιτούνται τα στοιχεία ταυτοποίησης του taxisnet, o ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ του ενδιαφερομένου.

 

Το κείμενο της αίτησης προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ έχει ως εξής: «Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν.4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω από τους ακόλουθους τέως φορείς:».

Στην εν λόγω εφαρμογή υπάρχει πεδίο που κάθε συνταξιούχος μπορεί να συμπληρώσει όποιο κείμενο επιθυμεί. Συστήνουμε να συμπληρωθεί το εξής (συμπληρωματικό) κείμενο: «Ζητώ να μου καταβληθούν αναδρομικά τα ποσά που παρανόμως περικόπηκαν από την σύνταξή μου και να καταβάλλεται στο εξής αυτή ακέραια

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους, κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης να επιλέξουν όλους τους φορείς από τους οποίους λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη, είτε από ίδιο δικαίωμα, είτε χηρείας (π.χ. Β’ Δ/νση ΕΤΑΠ ΜΜΕ-ΕΦΚΑ, Α’ Δ/νση ΕΤΑΠ ΜΜΕ-ΕΦΚΑ ή Β’ Δ/νση ΕΤΑΠ ΜΜΕ -Ταμείο Νομικών).

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της νομικής διεκδίκησης των συνταξιούχων μελών της

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: