Αρχείο ετικετών

΄Εκτακτη ΓΣ 24 ωρη απεργία 24ωρη απεργία 48ωρη 48ωρη απεργία 4ωρη στάση εργασίας 6μερη απεργία alpha editions Flash96 Greece in Crisis sosemme αγγελιοφόρος ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ αναβολή παράστασης διαμαρτυρίας αναβολή πλειστηριασμού ανακοίνωση συμπαράστασης Ανδρέας Καλομάρης απεργιακές κινητοποιήσεις απόπειρα εκφοβισμού αποτελέσματα εγγραφών αποτελέσματα έτους 2013 αποφάσεις ΓΣ απόφαση κόλαφος ασφαλισμένοι ΕΤΑΠ ΜΜΕ Αττικές εκδόσεις ΓΓΕ ΓΓΕ-ΓΓΕ ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ γενική συνέλευση ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΔΗΜΟΥ Γιάννα Σακελλαρίου Γραφεία Τύπου ΓΣ ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ δημόσια ΜΜΕ Δημοτικά Ραδιόφωνα Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΜΕ διάλεξη δίκη ΕΡΤ ΔΟΛ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ εβδόμη Καβάλας εγγραφές μελών εγγραφές νέων μελών εγγραφή νέων μελών ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠΗΤ εκδικητική απόλυση έκθεση φωτογραφίας Επενδυτής επιδοτούμενα σεμινάρια Επικοινωνία fm ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΤ Ημερίδα θυματοποιηση καθυστέρηση καταβολής επιδότησης ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ κατασκηνώσεις κρούσμα λσσπολογίας ΚΥΑ Κυριακόπουλος ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΥΠΟΥ Λυμπέρης οικονομική ενίσχυση Παγκόσμια ημέρα κατά Φασισμού παρουσίαση βιβλίου Πήγασος πλειστηριασμός ΠΟΕΣΥ πόθεν εσχες Πολυτεχνείο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΣ πρωτομαγιά Ρ/Σ papper & 88.6 Ρατσισμού Στάσεις εργασίας στάση εργασίας στον ΔΟΛ συγκέντρωση διαμαρτυρίας Συμπαράσταση σε καθηγητές συνέλευση εργαζομένων τηλεοπτικούς σταθμούς ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Φύσσας ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ψήφισμα ψήφισμα ΓΣ

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ για τη δολοφονία της Βικτώρια Μαρίνοβα

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

 

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ για τη δολοφονία της Βικτώρια Μαρίνοβα

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ ενώνουν τη φωνή τους με τους δημοσιογράφους όλων των ευρωπαϊκών χωρών και συμπαρίστανται στους συναδέλφους από τη Βουλγαρία, που θρηνούν την απώλεια της Βικτώρια Μαρίνοβα. Η συνάδελφος είναι το τέταρτο θύμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2017, μετά τη δολοφονία άλλων τριών δημοσιογράφων στη Δανία, τη Μάλτα και τη Σλοβακία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δ.Ο.Δ. και της Ε.Ο.Δ.:

«Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δηλώνουν αποτροπιασμό για την άγρια δολοφονία της τριαντάχρονης δημοσιογράφου Βικτώρια Μαρίνοβα που εργαζόταν στο βουλγαρικό περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι ΤVN. Πρόκειται για την τέταρτη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2017, μετά τη δολοφονία της Κιμ Βάλ στη Δανία, της Δάφνη Γκαλίζια στη Μάλτα και του Γιαν Κουτσιακ στη Σλοβακία. Για να τιμηθεί η μνήμη της δημοσιογράφου οργανώνεται σήμερα το βράδυ αγρυπνία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια.

Η Βικτώρια Μαρίνοβα δολοφονήθηκε άγρια το Σάββατο το μεσημέρι στην πόλη Ρούσε, που βρίσκεται στο βορά της χώρας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η σορός της βρέθηκε σε ένα δύσβατο σημείο κοντά στην όχθη του Δούναβη. Όπως φαίνεται το θύμα βιάστηκε, χτυπήθηκε και μετά στραγγαλίστηκε. Τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα ήταν τόσο βίαια που ήταν αδύνατον να αναγνωριστεί το πρόσωπο της δημοσιογράφου και για το λόγο αυτό η ταυτοποίηση ήταν αδύνατον να ολοκληρωθεί, πριν από το βράδυ της Κυριακής.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Ρούσε Georgui Georguiev δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα ότι ο θάνατος προκλήθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία. «Το κινητό τηλέφωνό, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και μέρος των ρούχων της λείπουν» δήλωσε ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι ήσαν περισσότεροι του ενός οι συνεργοί του εγκλήματος.

Η Βικτώρια Μαρίνοβα ήταν διοικητική διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού TVN της πόλης Ρούσε και μόλις είχε αρχίσει μια δική της εκπομπή ειδησεογραφικό ταλκ σόου με τίτλο «Ανιχνευτής», που μεταδόθηκε για τελευταία φορά στις 30 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την εκπομπή είχε προσκαλέσει για συνέντευξη τον Βούλγαρο δημοσιογράφο Dimitar Stoyanov, της ιστοσελίδας Βivol και τον Ρουμάνο δημοσιογράφο Attila Βiro που συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα RISE της Ρουμανίας.

Οι Stoyanov και Biro συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα από τη βουλγαρική αστυνομία καθώς ερευνούσαν κοντά στη Σόφια την καταστροφή εγγράφων που φέρεται ότι αποκάλυπταν τις πρακτικές μιας ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρίας δρόμων, η οποία κατηγορείται για διαφθορά και απάτες που άπτονται ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίες Δημοσιογράφων από κοινού με τις βουλγαρικές δημοσιογραφικές Ενώσεις UBJ και PODKREPA, που είναι μέλη των δύο Ομοσπονδιών, καλούν τις βουλγαρικές αρχές να εντοπίσουν, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτής της αποτρόπαιης δολοφονίας.

Ο Ρικάρντο Γκουτιέρεζ, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, δήλωσε: «Πρόκειται για την τέταρτη άγρια δολοφονία δημοσιογράφου από το 2017 σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δολοφόνοι και οι χορηγοί τους προφανώς έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν όλο το επάγγελμα. Καλούμε τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να στηρίξουν, χωρίς χρονοτριβή την πρόταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων που είναι η «Διεθνή Σύμβαση για την Προσωπική Ασφάλεια και Ανεξαρτησία των δημοσιογράφων» και να υλοποιήσουν τη Σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία της Δημοσιογραφίας και την Προσωπική Ασφάλεια των Δημοσιογράφων. Ύστερα από τέτοια βίαια χτυπήματα τα κράτη δεν μπορούν να παραμείνουν απαθή».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow