Αρχείο ετικετών

΄Εκτακτη ΓΣ 24 ωρη απεργία 24ωρη απεργία 48ωρη 48ωρη απεργία 4ωρη στάση εργασίας 6μερη απεργία alpha editions Flash96 Greece in Crisis sosemme αγγελιοφόρος ανακοίνωση συμπαράστασης απεργιακές κινητοποιήσεις απόπειρα εκφοβισμού αποτελέσματα εγγραφών αποφάσεις ΓΣ απόφαση κόλαφος ασφαλισμένοι ΕΤΑΠ ΜΜΕ Αττικές εκδόσεις ΓΓΕ ΓΓΕ-ΓΓΕ ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ γενική συνέλευση ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΔΗΜΟΥ Γιάννα Σακελλαρίου Γραφεία Τύπου ΓΣ δημόσια ΜΜΕ Δημοτικά Ραδιόφωνα Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΜΕ δίκη ΕΡΤ ΔΟΛ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ εβδόμη Καβάλας εγγραφές μελών εγγραφές νέων μελών εγγραφή νέων μελών ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠΗΤ έκθεση φωτογραφίας Επενδυτής επιδοτούμενα σεμινάρια Επικοινωνία fm ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΤ Ημερίδα καθυστέρηση καταβολής επιδότησης ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ κατασκηνώσεις κρούσμα λσσπολογίας ΚΥΑ Κυριακόπουλος ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΥΠΟΥ Λυμπέρης οικονομική ενίσχυση Παγκόσμια ημέρα κατά Φασισμού παρουσίαση βιβλίου Πήγασος πλειστηριασμός ΠΟΕΣΥ πόθεν εσχες Πολυτεχνείο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΣ πρωτομαγιά Ρ/Σ papper & 88.6 Ρατσισμού Στάσεις εργασίας στάση εργασίας στον ΔΟΛ συγκέντρωση διαμαρτυρίας Συμπαράσταση σε καθηγητές συνέλευση εργαζομένων τηλεοπτικούς σταθμούς ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Φύσσας ψήφισμα ψήφισμα ΓΣ

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο για τη λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/2/2018 συνάντηση αντιπροσωπείας Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσο Πετρόπουλο με θέμα την εφαρμογή του ν. 4498/17 για την οργάνωση, λειτουργία και διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ έθεσαν το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών διεύρυνσης του Οργανισμού και της εφαρμογής του νόμου και ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα για τους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
Για το ζήτημα αυτό διευκρινίστηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό ότι: «με σαφήνεια προκύπτει η νομοθετική υποχρέωση του ΕΔΟΕΑΠ να καλύψει ασφαλιστικά και όλους τους εργαζόμενους συντάκτες με δύο απασχολήσεις με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών» και δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί το συντομότερο από το Υπουργείο Εργασίας και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.
Επίσης στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ έθεσαν για ακόμα μία φορά το θέμα της άμεσης ένταξης στον ΕΔΟΕΑΠ των συνταξιούχων μελών της Ένωσης, και ζήτησαν να λυθεί άμεσα με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΠΗΤ θα συνδράμει τους συνταξιούχους μέλη της σε κάθε ένδικο μέσο που θα ασκήσουν προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία, η οποία άλλωστε αποτελεί και παραβίαση των συνταγματικών κανόνων.
Τέλος, στο πλαίσιο των σχετικών συναντήσεων και ενεργειών του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ κ. Αθ. Καποτά με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ που λόγω των μνημονιακών ρυθμίσεων έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν.
Όπως μάλιστα επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ οι αιτήσεις των εφάπαξ έχουν ικανοποιηθεί μέχρι και το 2017, ενώ οι επικουρικές συντάξεις, οι φάκελοι των οποίων, έχουν αποσταλεί από το ΤΑΙΣΥΤ, χορηγούνται άμεσα.

Στις αναφερθείσες συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θέμης Μπερεδήμας, ο Γεν. Γραμματέας Θανάσης Αλατάς και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Στοφόρος. Και στις δύο συναντήσεις παρίστατο ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΠΗΤ Δημήτρης Περπατάρης.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow