Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ-Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) καταγγέλλει την καταχρηστική συμπεριφορά του κ. Φώτη Τσιμέλα, πρώην διευθυντή περιοδικών μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος.

Με βάση την καταγγελία μέλους μας, εργαζομένης στο συγκεκριμένο συγκρότημα, ο κ. Φώτης Τσιμέλας, εκμεταλλευόμενος την υψηλή ανεργία στον κλάδο και την διευθυντική θέση του και υπό την απειλή, ότι όποιος δεν «συμμορφωνόταν» στις εντολές του, θα έπεφτε στην δυσμένειά του, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν, παρήγγελνε σε υφισταμένους του συντάκτες δημοσιογραφικά θέματα, τα οποία προορίζονταν για έντυπα και sites, ανήκοντα σε εταιρείες ή πρόσωπα αλλότρια και άσχετα με τον εργοδότη τους, εν αγνοία μάλιστα του τελευταίου. Για αυτήν την παροχή εργασίας, ουσιαστικά προς τον ίδιο τον κύριο Τσιμέλα, εκείνος παραβιάζοντας οποιαδήποτε έννοια δεοντολογίας, αλλά και της κείμενης νομοθεσίας, ουδέποτε κατέβαλε την οποιαδήποτε αμοιβή στον συντάκτη, που υποστήριζε τις παράλληλες εκδοτικές του δραστηριότητες, αφήνοντας πάντα ανεκπλήρωτες αόριστες υποσχέσεις και χρησιμοποιώντας απειλές για το μέλλον του συντάκτη τόσο στον τότε εργοδότη τους, όσο και συνολικά στον εκδοτικό χώρο.

Μόλις περιήλθε σε γνώση του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ η ως άνω καταγγελία, αποστείλαμε Επιστολή προς τον κύριο Τσιμέλα, προκειμένου να προσέλθει στα γραφεία της Ένωσής μας και να εκθέσει τις απόψεις του επί των καταγγελλομένων μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τη Νομική μας Υπηρεσία, ζήτησε και του χορηγήσαμε αλλεπάλληλες αναβολές μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, ώστε να απαντήσει έστω δια Υπομνήματος, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο της συνεχιζόμενης κρίσης, με την ανεργία στον κλάδο να έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, και την μαύρη, αδήλωτη, κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία να  παραμένει –σε πολλές περιπτώσεις- ατιμώρητη, όροι όπως δημοσιογραφική δεοντολογία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίας, σίγουρα φαίνονται πραγματικά μακρινοί και άτοποι για τους περισσότερους συναδέλφους.  Αυτός  όμως και ο σημαντικότερος λόγος για  να συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεκδίκησή τους.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους συναδέλφους της ΕΣΠΗΤ και των λοιπών δημοσιογραφικών Ενώσεων να καταγγείλουν με αποφασιστικότητα ανάλογες με την προπεριγραφόμενη εργοδοτική καταχρηστική συμπεριφορά και να υπερασπιστούν σθεναρά το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια της εργασίας με την άμεση και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και όλων των αντίστοιχων δικαιωμάτων τους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ θα είναι όπως πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και προστασία των συναδέλφων έναντι σε κάθε ανάλογη πρακτική.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: