Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση, την δημοκρατία, την αξιοπρεπή εργασία των δημοσιογράφων

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, που γιορτάζεται κάθε 3η Μαΐου σε όλο τον κόσμο, υπάρχει για να υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ελεύθερος, ασφαλής και ανεξάρτητος Τύπος αποτελεί ένα από τα βασικά θεμέλια της δημοκρατίας και της ειρήνης. Ένα θεμέλιο όμως που τα τελευταία χρόνια συστηματικά υποσκάπτεται από τη συνεχιζόμενη κρίση με ανεργία, που υπερβαίνει στην Ελλάδα το 50% μαζί με αδήλωτη, απλήρωτη ή κακοπληρωμένη εργασία και το Ασφαλιστικό σε αποδόμηση.
Οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η κοινωνία των πολιτών, όλοι έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο για τη στήριξη αυτού του θεμελίου σεβόμενοι το αυτονόητο: ότι η Ενημέρωση είναι ιερό δικαίωμα και η ανεξαρτησία των δημοσιογράφων προϋποθέτει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Άνθρωποι του Τύπου, καθημερινά σε πολλές χώρες στον κόσμο, στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στις αυθαιρεσίες σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών, γίνονται οι ίδιοι στόχοι. Φέτος μόνο και μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την σχετική έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων 13 συνάδελφοι από όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την αποκάλυψη της αλήθειας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην ενημέρωση.
Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου, όπως και η ΔΟΔ το μεταφέρει, εκφράζοντας την ΕΣΠΗΤ και όλο το δημοσιογραφικό κόσμο είναι ξεκάθαρο: η ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα και οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι, απερίσπαστοι και αδέσμευτοι για να καταγράφουν τα γεγονότα και να ρίχνουν φως στην αλήθεια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς απειλές, περιορισμούς και τιμωρίες.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή την 3η Μαΐου:
• δηλώνει ότι οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου και των λειτουργών του είναι επιθέσεις κατά της ίδιας της δημοκρατίας
• βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για κάθε παραβίαση σε βάρος συναδέλφων
• υπογραμμίζει την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου για την περιφρούρηση όχι μόνο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων αλλά και της ποιότητας και αξιοπιστίας της δημόσιας ενημέρωσης με κάθε τρόπο.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: