Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Καλομάρη

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Print page

συνδετήρας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του Ανδρέα Καλομάρη, ο οποίος υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού περιοδικού Τύπου, αλλά και ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, στη νεότερη διαδρομή της (1981-1994), συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της Ένωσης τόσο στη συνδικαλιστική, όσο και στην κοινωνική και πνευματική δράση της.

Η συνδικαλιστική δράση του Ανδρέα Καλομάρη άφησε έντονο το στίγμα της στην ανάπτυξη της Ένωσης, καθώς επί προεδρίας του εκσυγχρόνισε το Καταστατικό της, υπέγραψε τις πρώτες ΣΣΕ (1983), απέκτησε τα ιδιόκτητα γραφεία της επί της οδού Βαλαωρίτου 9, ενώ η τότε ΕΣΠΤ έγινε και τακτικό μέλος της ΠΟΕΣΥ, για την ίδρυση της οποίας ανέλαβε και την πρωτοβουλία (1994)

Ταυτόχρονα, ο εκλιπών θεμελίωσε την ένταξη της ΕΣΠΗΤ στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και διαμόρφωσε το νεότερο πρόσωπο της Ένωσης, κομίζοντας πρωτίστως την αντίληψη της εξωστρέφειας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της σύνδεσης με την κοινωνία.

Ο Ανδρέας Καλομάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1963) δεν ολοκλήρωσε όμως ποτέ τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στη δημοσιογραφία. Υπηρέτησε τον Περιοδικό Τύπο της μεταπολιτευτικής εποχής, μέσα από πλειάδα ιστορικών περιοδικών («»Πάνθεον», «Ελληνική Τρίαινα», «Μοντέρνοι Ρυθμοί», «Ρομάντσο», Φαντασία», «Σινεμά», «Χόμπυ», «Βεντέτα», «Μυστήριον», «Ο Κόσμος του Τραγουδιού», «Ζέφυρος») και εβδομαδιαίων εφημερίδων της εποχής, «Φωνή», «Στρατιωτικά Νέα»,) ενώ υπηρέτησε επί σειρά ετών και τον Ημερήσιο Τύπο μέσα από τις εφημερίδες «Μεσημβρινή», «Ελεύθερος», «Αθηναϊκή», «Νέα Ελλάδα». Παράλληλα εργάστηκε και στο ραδιόφωνο μέσα από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτης δελτίου ειδήσεων στον τ/σ «Star Channel» μέχρι και το 2003. Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα μάλιστα είχε μετουσιωθεί και σε συγγραφική, καθώς ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων (Το κυνήγι στην Ελλάδα, κ.α.)

Ο Ανδρέας Καλομάρης υπήρξε τόσο ένας αγνός βετεράνος της ελληνικής δημοσιογραφίας, ευγενής κι αγαπητός συνάδελφος, παράδειγμα ήθους, ευπρέπειας και απαράμιλλης ευγένειας, όσο κι ένας αγωνιστής και εμπνευσμένος συνδικαλιστής που προώθησε με ζήλο και αφοσίωση τα θέματα του ελληνικού περιοδικού Τύπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους του, την κόρη του, επίσης δημοσιογράφο Αφροδίτη Καλομάρη, και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με σεβασμό την ελληνική δημοσιογραφία, τους συνδικαλιστικούς θεσμούς και τους συναδέλφους του.

Η κηδεία του Ανδρέα Καλομάρη θα γίνει την Τρίτη 5/3/2013 και ώρα 16.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν –εις μνήμην του- δωρεές στα ιδρύματα «Φλόγα» και «Μείνε Δυνατός».
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Ετικέτες:

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: