Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Νέα 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 3/12/2012 (12.00-16.00) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12.30 μ.μ. στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20)

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Απεργίες

Print page

συνδετήραςΤα Δ.Σ. των Ενώσεών μας (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ, ΕΦΕ) με παρέμβασή τους την Τετάρτη 28/11/2012 και την Πέμπτη 29/11/2012 στα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη βίαιη υπαγωγή των κλάδων υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, με νέα υπεξαίρεση των ασφαλιστικών μας πόρων, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι η έναρξη ενός διαρκούς αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις διάλυσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και υφαρπαγής των πόρων του.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας ζήτησαν από τη διοίκηση του Ταμείου να λάβει απόφαση ότι:
•Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.
•Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν ολοκληρώθηκε και δεν ελήφθη απόφαση λόγω απουσιών αλλά και της διστακτικότητας κάποιων συνδικαλιστών που μετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας αποφάσισαν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 3/12/2012, (ημέρα που έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.) κηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ.μ. έως 16.00 μ.μ. και καλώντας σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20).

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ να δώσουν αγωνιστικό «παρών».
Ζητάμε από όλες τις Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, καλώντας σε συμμετοχή σ’ αυτή την κινητοποίηση και δεσμεύοντας με απόφαση τους εκπροσώπους τους να στηρίξουν έμπρακτα την παραπάνω πρόταση.
Ζητάμε από τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου να μην προχωρήσουν σε καμία εφαρμοστική πράξη αναμένοντας την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Προειδοποιούμε ότι οι εκπρόσωποι που θα σταθούν ενάντιοι στις ομόφωνες θέσεις των σωματείων μας θα μας βρουν απέναντί τους.
•Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε κανένα τετελεσμένο και καταγγέλλουμε εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αντι-ασφαλιστικών αποφάσεων της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα μας βρει αντιμέτωπους στη νέα προσπάθεια «κουρέματος» των αποθεματικών των Ταμείων που για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σημαίνει βέβαιο θάνατο.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ετικέτες: , ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: