Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των πρώην εργαζομένων στην Περιοδικός Τύπος Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Print page

Ανακοίνωση Οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας Περιοδικός Τύπος Α.Ε. βιώνουν μια εξοργιστική κατάσταση. Τρία χρόνια μετά την αίτηση εισόδου της επιχείρησης του Γ. Ανεμοδουρά στις ειδικές προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Νόμου, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να διεκδικούν οφειλόμενες αποδοχές του 2010 και τις αποζημιώσεις τους (συνολικά 2 εκατ. ευρώ), την ίδια στιγμή που οι τίτλοι εκδίδονται και κυκλοφορούν από άλλα εκδοτικά σχήματα αποφέροντας έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.
Η περίπτωση της Περιοδικός Τύπος Α.Ε. αποδεικνύει περίτρανα ότι το περίφημο άρθρο 99 λειτούργησε και λειτουργεί ως ιδιόρρυθμο «πέπλο προστασίας» απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Η ΕΣΠΗΤ ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές να ενεργήσουν άμεσα ώστε να αρθεί η καταχρηστική προστασία του νόμου σε μια επιχείρηση που εμφανίζεται να μην έχει πλέον εργαζόμενους, να διευκολύνουν τους εργαζόμενους στην άμεση είσπραξη των οφειλομένων και να φροντίσουν για την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλει η επιχείρηση.
Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ζητώντας να αποκαλυφθούν όλα τα έσοδα που αποδίδουν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης οι τίτλοι που της ανήκουν και κυκλοφορούν από άλλες επιχειρήσεις.

Για την ΕΣΠΗΤ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: