Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Απεργίες, ΠΟΕΣΥ

Print page

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ΕΡΤ την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από 06:00 πμ έως 06:00 πμ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011, διαμαρτυρόμενη για την κυοφορούμενη κυβερνητική απόφαση να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης και των περιφερειακών ΜΜΕ, όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς ταυτόχρονα με την ενημέρωση, αποτελούν πολιτισμικά στοιχεία ανάπτυξης, διάσωσης και διάδοσης των πνευματικών ιδεών της τοπικής κοινωνίας και των ιδιαιτεροτήτων της. Επίσης στο σύνολό τους, λειτουργούν ως ανάχωμα απέναντι στην ποιοτική υποβάθμιση της ενημέρωσης και ως κέντρα αντίστασης απέναντι στην αυθαιρεσία και ασυδοσία των ιδιωτών..

Για τους λόγους αυτούς και αντί η ΕΡΤ ΑΕ να αξιοποιηθεί περαιτέρω με αναπτυξιακού χαρακτήρα ενέργειες πάντα με στόχο την περιφρούρηση του ρόλου της και του χαρακτήρα της, ως δημόσιου αγαθού, επιχειρείται πλέον η ουσιαστική υποβάθμιση της ενημέρωσης και μαζί της περιουσίας της.

Ταυτοχρόνως, μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ξεπουλήματος των ακινήτων –κυρίως εκτάσεων «φιλέτων» σε κέντρα εκπομπής- που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΡΤ ΑΕ. Διαρροές και ανακοινώσεις «εκτιμούν» μόνο αυτό το κομμάτι της περιουσίας της ΕΡΤ σε ύψος 300 μόνο εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή της με την ΠΟΕΣΥ και την ΠΟΣΠΕΡΤ και:

1. απαιτεί την εγκατάλειψη κάθε σχεδίου κλεισίματος ή συρρίκνωσης σταθμών ή απολύσεων προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ στο κέντρο και στην περιφέρεια καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
2. καλεί τα μέλη της που εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην παραπάνω 24ωρη απεργία

Για την ΕΣΠΗΤ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 9.6.2011

Ετικέτες: , , ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: